Készház MENÜ
2083 SOLYMÁR, KÜLSŐVASÚT ÚT 3369 HRSZ. TEL.: +36 26 363-042 GRANDACS@GRANDACS.HU endefrnlitsk

Szeglemezes tartĂłk

GRAND-ÁCS SZEGLEMEZES TETĂ•SZERKEZETEK [CE:1415-CPR-46-(C-28/2013)]
CE minõsítés minta

 

 

 

Cégünk 2000 óta gyárt szeglemezes tetõszerkezeteket családi házakra, mezõgazdasági létesítményekhez, lovardákhoz, különbözõ ipari létesítményekhez-csarnokokhoz. Az azóta elkészült mintegy 600 hibátlan tetõszerkezet bizonyítja szakértésünket. A folyamatos beruházásoknak köszönhetõen (2003, 2007) mára Magyarországon a szeglemezes tetõszerkezetek gyártásához egyedülálló gépparkkal rendelkezünk, német csúcsminõségĂ»  nagyteljesítményĂ» gépekkel dolgozunk. A hibátlan munka hátterét kollégáink szakértelme, tapasztalata, és a német tervezõ program biztosítja, amely egyben a statikai számításokat is elvégzi. A tetõszerkezeteket saját, speciálisan erre a célra kialakított kamionokkal szállítjuk, így akár 3,5*14,5m-es tartókat is alapáron  ki tudunk szállítani. Nagyobb tartók esetén a tartószerkezeteket  megbontva szállítjuk, vagy igény esetén speciális fuvart szervezünk. A tetõszerkezetekkel megrakott kamionjaink mindig a megbeszélt idõben érkeznek! ÉME minõsítéssel rendelkezünk!

A hagyományos tetõszerkezetekhez képest az elõre gyártott szeglemezes tetõszerkezetek rendkívül gyorsan felállíthatóak, ami idõ- és költségmegtakarítást eredményez a kivitelezõknek, építtetõknek. A szeglemezekkel teherbíró, torzulásmentes kapcsolat alakítható ki, melynek hatékonysága felülmúlja a hagyományos fakötésekét. A szeglemezes kapcsolat alkalmazásával még nagy fesztáv (akár 25 m) esetén is gazdaságos és esztétikus tetõszerkezet alakítható ki.
 
A gyártás-elõkészítés leglényegesebb eleme a számítógépes tervezés, melynek adatait a megrendelõ által hozott tervrajz és esetlegesen a helyszíni felmérés adja. A szoftver modellezi a tetõ kialakítását, elvégzi a statikai számításokat és elkészíti a gyártási dokumentációt. A szerkezet fa rácsrúdjait a méretpontosság végett CNC vezérlésĂ» ács-szabászgéppel szabja le cégünk, a szeglemezeket pedig egy nagynyomású prés rögzíti. A lemez karmainak kialakítása miatt a már bepréselt szeglemezek nem távolíthatók el.

 

A szeglemezes tartószerkezetek elõnyei:

 • alacsony hajlásszögĂ» tetõszerkezeteknél (mediterrán jellegĂ»), melyeknél a nagy fesztáv miatt a megrendelõ nem akar szilárd födémet építeni, csak ilyen, vagy ehhez hasonló ácsszerkezet használható;
 • csarnokoknál, ahol szintén nagy fesztávokat kell áthidalni és közbensõ alátámasztás nem lehetséges, szintén ilyen, vagy ehez hasonló szerkezet használható;
 • a szerkezet magában foglalja a födémszerkezetet, ezáltal belsõ tartófalakat nem igényel, és így a belsõ teret kötöttségek nélkül alakíthatják ki. Ennek eredménye, hogy csökken a falszerkezet költsége, és jobb lehet a helykihasználás; 
 • a tetõszerkezet nem csak a héjazat elhelyezését biztosítja, hanem igény esetén a mennyezet lezárását is, tehát nem szükséges külön födémet építeni, így tovább csökkennek a kivitelezés költségei;
 • az üzemi gyártás miatt az egyes elemek rendkívül méretpontosak, tökéletesen sík tetõfelületeket kapunk,
 • az üzemben elõregyártott tetõelemeknek köszönhetõen a kivitelezés ideje jelentõsen lerövidül, így az épület költségei tovább csökkennek,
 • a megrendelõ már a számítógépes tervezés során látja, hogy milyen lesz a végeredmény, így az esetleges korrekciókat vagy változtatásokat még a gyártás elõtt véghez lehet vinni;
 • a célirányosan méretezett faanyagok miatt hatékonyabb és környezetkímélõbb a rovar- és gombaölõ vegyszeres kezelés;
 • használatban lévõ, gyors tetõcserét igénylõ épületeknél is alkalmazható ez az eljárás, mivel elõre gyártott a szerkezet, így a helyszínre szállítás után gyorsan felállítható;
 • bármilyen fedõanyaggal alkalmazható (agyag- illetve betoncserép, zsindely, fémlemez, stb.);
 • kisebb a faigény, ezért könnyebb a tetõ önsúlya, mint a hagyományos tetõké.

 

 

GRAND-ÁCS SZEGLEMEZES TETĂ•SZERKEZETEK RENDELÉSE

 

 

Gyakorlatban a szeglemezes tetõszerkezetek rendelése és gyártása a következõképpen folyik:
 

1, A kedves érdeklõdõ e-mailben, postán vagy személyesen eljuttatja hozzánk az épület engedélyezési tervdokumentációját (vagy jó esetben kiviteli tervét). (Tervezõknek kérésre már engedélyeztetési fázisban is ingyenes elkészítjük a szeglemezes tetõ teljes tervdokumentációját és statikai számítását.)

 

2, Szakembereink megvizsgálják, hogy az adott épületre melyik tetõtípust javasolják (szeglemezes tetõszerkezet vagy hagyományos  elõre szabott ácsszerkezet).

 

3,  Árajánlatot készítünk. Külön kérésre egy részletekben nem teljes, közelítõ látványtervet is mellékelünk (szeglemezes tetõ esetében). Minden egyes tetõszerkezet egyedi, az igényeknek megfelelõen tervezzük és adjuk az árajánlatot. Az árajánlat alapját a bedolgozott anyagmennyiség (faanyag és szeglemez) képezi, amelyet a tervezõ programunk pontosan kiszámít.
 
 
 
 
 
 
 
 
4, Elfogadott árajánlat esetén elõleg befizetése után elkészítjük statikai számítások alapján a gyártmánytervet és a pontos látványtervet. Egyeztetjük a gyártás és a szállítás idõpontját.

 

 

 

 

5, Kiváló minõségĂ», külön a szeglemezes tartószerkezetekhez válogatott és minõsített faanyagból dolgozunk. Óriási raktárkészletnek köszönhetõen (600-1000m3) mindig száraz, pihentetett faanyagot dolgozunk be a szeglemezes tetõinkbe.

 

 

6, Szakembereink nagy tapasztalatának és gyakorlatának , valamint a kiváló minõségĂ» és nagy teljesítményĂ» német speciális gépeknek köszönhetõen tartóink szinte mm pontossággal készülnek. A faanyagot vastagsági gyalugépen négy oldalt meggyaluljuk, hogy a mm pontossággal dolgozó CNC vezérelt automata szabászgép még pontosabban szabja le  szeglemezes tetõink alsó öveit, szarufáit és közbensõ rácsrúdjait. Speciális présasztalunknak köszönhetõen az egyes tetõelemek hajszál pontosan készülnek.

Az óriási faanyag raktárkészlet és a nagyteljesítményĂ» gépeknek és szakembereink gyakorlatának köszönhetõen éves szinten mintegy 300db,  150-200m2 ereszalappal bíró családi ház szeglemezes tetõszerkezetét tudjuk elkészíteni.

 

 

 

7, A legyártott tetõszerkezetet szakszerĂ»en tároljuk és a kívánt idõpontban speciális kamionjainkkal mindig idõben szállítjuk.

 

 

 

8, Igény esetén saját ácscsapatainkkal a tetõszerkezetet összeállítjuk vagy akár a teljes tetõ helyszíni ácsmunkáját (tetõszerkezet állítás, lécezés-fóliázás-cserepezés, bádogos munkák, ereszképzés, lambériázás, ereszcsatorna szerelés) vállaljuk.