Készház MENÜ
2083 SOLYMÁR, KÜLSŐVASÚT ÚT 3369 HRSZ. TEL.: +36 26 363-042 GRANDACS@GRANDACS.HU endefrnlitsk

Szeglemezes tartók

GRAND-ÁCS SZEGLEMEZES TETŐSZERKEZETEK [CE:1415-CPR-46-(C-28/2013)]
CE minősítés minta

 

 

 

Cégünk 2000 óta gyárt szeglemezes tetőszerkezeteket családi házakra, mezőgazdasági létesítményekhez, lovardákhoz, különböző ipari létesítményekhez-csarnokokhoz. Az azóta elkészült mintegy 600 hibátlan tetőszerkezet bizonyítja szakértésünket. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően (2003, 2007) mára Magyarországon a szeglemezes tetőszerkezetek gyártásához egyedülálló gépparkkal rendelkezünk, német csúcsminőségű  nagyteljesítményű gépekkel dolgozunk. A hibátlan munka hátterét kollégáink szakértelme, tapasztalata, és a német tervező program biztosítja, amely egyben a statikai számításokat is elvégzi. A tetőszerkezeteket saját, speciálisan erre a célra kialakított kamionokkal szállítjuk, így akár 3,5*14,5m-es tartókat is alapáron  ki tudunk szállítani. Nagyobb tartók esetén a tartószerkezeteket  megbontva szállítjuk, vagy igény esetén speciális fuvart szervezünk. A tetőszerkezetekkel megrakott kamionjaink mindig a megbeszélt időben érkeznek! ÉME minősítéssel rendelkezünk!

A hagyományos tetőszerkezetekhez képest az előre gyártott szeglemezes tetőszerkezetek rendkívül gyorsan felállíthatóak, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez a kivitelezőknek, építtetőknek. A szeglemezekkel teherbíró, torzulásmentes kapcsolat alakítható ki, melynek hatékonysága felülmúlja a hagyományos fakötésekét. A szeglemezes kapcsolat alkalmazásával még nagy fesztáv (akár 25 m) esetén is gazdaságos és esztétikus tetőszerkezet alakítható ki.
 
A gyártás-előkészítés leglényegesebb eleme a számítógépes tervezés, melynek adatait a megrendelő által hozott tervrajz és esetlegesen a helyszíni felmérés adja. A szoftver modellezi a tető kialakítását, elvégzi a statikai számításokat és elkészíti a gyártási dokumentációt. A szerkezet fa rácsrúdjait a méretpontosság végett CNC vezérlésű ács-szabászgéppel szabja le cégünk, a szeglemezeket pedig egy nagynyomású prés rögzíti. A lemez karmainak kialakítása miatt a már bepréselt szeglemezek nem távolíthatók el.

 

A szeglemezes tartószerkezetek előnyei:

 • alacsony hajlásszögű tetőszerkezeteknél (mediterrán jellegű), melyeknél a nagy fesztáv miatt a megrendelő nem akar szilárd födémet építeni, csak ilyen, vagy ehhez hasonló ácsszerkezet használható;
 • csarnokoknál, ahol szintén nagy fesztávokat kell áthidalni és közbenső alátámasztás nem lehetséges, szintén ilyen, vagy ehez hasonló szerkezet használható;
 • a szerkezet magában foglalja a födémszerkezetet, ezáltal belső tartófalakat nem igényel, és így a belső teret kötöttségek nélkül alakíthatják ki. Ennek eredménye, hogy csökken a falszerkezet költsége, és jobb lehet a helykihasználás; 
 • a tetőszerkezet nem csak a héjazat elhelyezését biztosítja, hanem igény esetén a mennyezet lezárását is, tehát nem szükséges külön födémet építeni, így tovább csökkennek a kivitelezés költségei;
 • az üzemi gyártás miatt az egyes elemek rendkívül méretpontosak, tökéletesen sík tetőfelületeket kapunk,
 • az üzemben előregyártott tetőelemeknek köszönhetően a kivitelezés ideje jelentősen lerövidül, így az épület költségei tovább csökkennek,
 • a megrendelő már a számítógépes tervezés során látja, hogy milyen lesz a végeredmény, így az esetleges korrekciókat vagy változtatásokat még a gyártás előtt véghez lehet vinni;
 • a célirányosan méretezett faanyagok miatt hatékonyabb és környezetkímélőbb a rovar- és gombaölő vegyszeres kezelés;
 • használatban lévő, gyors tetőcserét igénylő épületeknél is alkalmazható ez az eljárás, mivel előre gyártott a szerkezet, így a helyszínre szállítás után gyorsan felállítható;
 • bármilyen fedőanyaggal alkalmazható (agyag- illetve betoncserép, zsindely, fémlemez, stb.);
 • kisebb a faigény, ezért könnyebb a tető önsúlya, mint a hagyományos tetőké.

 

 

GRAND-ÁCS SZEGLEMEZES TETŐSZERKEZETEK RENDELÉSE

 

 

Gyakorlatban a szeglemezes tetőszerkezetek rendelése és gyártása a következőképpen folyik:
 

1, A kedves érdeklődő e-mailben, postán vagy személyesen eljuttatja hozzánk az épület engedélyezési tervdokumentációját (vagy jó esetben kiviteli tervét). (Tervezőknek kérésre már engedélyeztetési fázisban is ingyenes elkészítjük a szeglemezes tető teljes tervdokumentációját és statikai számítását.)

 

2, Szakembereink megvizsgálják, hogy az adott épületre melyik tetőtípust javasolják (szeglemezes tetőszerkezet vagy hagyományos  előre szabott ácsszerkezet).

 

3,  Árajánlatot készítünk. Külön kérésre egy részletekben nem teljes, közelítő látványtervet is mellékelünk (szeglemezes tető esetében). Minden egyes tetőszerkezet egyedi, az igényeknek megfelelően tervezzük és adjuk az árajánlatot. Az árajánlat alapját a bedolgozott anyagmennyiség (faanyag és szeglemez) képezi, amelyet a tervező programunk pontosan kiszámít.
 
 
 
 
 
 
 
 
4, Elfogadott árajánlat esetén előleg befizetése után elkészítjük statikai számítások alapján a gyártmánytervet és a pontos látványtervet. Egyeztetjük a gyártás és a szállítás időpontját.

 

 

 

 

5, Kiváló minőségű, külön a szeglemezes tartószerkezetekhez válogatott és minősített faanyagból dolgozunk. Óriási raktárkészletnek köszönhetően (600-1000m3) mindig száraz, pihentetett faanyagot dolgozunk be a szeglemezes tetőinkbe.

 

 

6, Szakembereink nagy tapasztalatának és gyakorlatának , valamint a kiváló minőségű és nagy teljesítményű német speciális gépeknek köszönhetően tartóink szinte mm pontossággal készülnek. A faanyagot vastagsági gyalugépen négy oldalt meggyaluljuk, hogy a mm pontossággal dolgozó CNC vezérelt automata szabászgép még pontosabban szabja le  szeglemezes tetőink alsó öveit, szarufáit és közbenső rácsrúdjait. Speciális présasztalunknak köszönhetően az egyes tetőelemek hajszál pontosan készülnek.

Az óriási faanyag raktárkészlet és a nagyteljesítményű gépeknek és szakembereink gyakorlatának köszönhetően éves szinten mintegy 300db,  150-200m2 ereszalappal bíró családi ház szeglemezes tetőszerkezetét tudjuk elkészíteni.

 

 

 

7, A legyártott tetőszerkezetet szakszerűen tároljuk és a kívánt időpontban speciális kamionjainkkal mindig időben szállítjuk.

 

 

 

8, Igény esetén saját ácscsapatainkkal a tetőszerkezetet összeállítjuk vagy akár a teljes tető helyszíni ácsmunkáját (tetőszerkezet állítás, lécezés-fóliázás-cserepezés, bádogos munkák, ereszképzés, lambériázás, ereszcsatorna szerelés) vállaljuk.